Minirettes

Concordia Jeugd 2017-2530

Doel en doelgroep

Vanaf 5 jaar mag je beginnen bij de Minirettes. Je leert eerst de basistechnieken aan. Dit wordt gedaan met behulp van diploma's. Wanneer je een techniek beheerst krijg je hiervoor een sticker die je in je eigen boekje kunt plakken. Bij 10 stickers ontvang je een diploma. Als je alle technieken voldoende beheerst stroom je door naar de Midirettes.

Waar en wanneer

Wanneer
Elke vrijdag van 18:00 t/m 19:00 uur. Met uitzondering van schoolvakanties.

Waar
Gebouw Wilhelmina
Meester Meinenweg 1
7107 AN Winterswijk Kotten

Dirigent/Leiding

De Minirettes staan onder leiding van Manon Bonnink.

Benodigdheden

Via de vereniging krijg je een baton (de stok waarmee je draait), een jurkje, panty's en zwarte gympen te leen. Deze lever je ook weer in als je stopt.

Je kunt ook zelf twirlschoenen aanschaffen. Kosten zijn natuurlijk dan wel voor eigen rekening. Het is ook mogelijk om de twirlschoenen door te wisselen met de andere meiden.

Tijdens de trainingen is het van belang om in sportkleding te komen met sportschoenen/gympen.

Optredens en wedstrijden

Niets is zo leuk om te laten zien wat je allemaal geleerd hebt. Dit doen wij door optredens en wedstrijden in de vorm van een dans. Door Manon Bonnink wordt deze dans in elkaar gezet en laat je deze zien aan alle mensen in de zaal. Als Minirettes heb je twee optredens van de vereniging en we gaan minimaal één keer per jaar op wedstrijd. Naast optredens en wijdstrijden lopen wij ook met de vier volksfeesten mee op straat.

Jeugduitvoering
De jeugdcommissie organiseert jaarlijks verschillende jeugdconcerten. Tijdens deze uitvoering ga je met je groep optreden op een podium en laat je een dans zien. Soms heeft een concert een thema en dan zou het leuk zijn om je daar ook naar te kleden. Via de leiding hoor je wat het thema is.

Wedstrijd
Eén keer per jaar ga je op wedstrijd. Samen met je groep ga je in een sporthal dansen voor een jury. Zij geven punten voor jullie uitvoering. Dit zijn altijd erg leuke en leerzame dagen.

Vervolg

Wanneer je de basis aardig onder de knie hebt stroom je door naar de Midirettes. Dit is een tussengroep waarin er meer focus gelegd wordt op synchronisatie en de technieken worden uitdagender. Na de Midirettes kun je nog doorstromen naar de Majorettes. Bij de majorettes ligt de focus meer op de wedstrijden en zou je ook met kleinere groepjes kunnen deelnemen aan wedstrijden.

Hierna val je onder de groep 'Midirettes'.

Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je ook contact opnemen met ons bestuurslid Jeugdzaken.

Concordia Jeugd 2017-2532
Concordia Surprise 2019-1061
Concordia Surprise 2019-1078
Concordia Surprise 2019-1068
Concordia jeugd 2019-2957
pepernotenconcert 2015-5484