Even voorstellen... de dirigenten en leiding

Concordia bestuur 2019-6006-2

Henk-Jan Heijnen

Dirigent Harmonieorkest en LINK

Henk-Jan Heijnen is op 8-jarige leeftijd begonnen met het volgen van trompetles op de muziekschool te Winterswijk en is na een aantal jaren overgestapt op de euphonium. In 1989 is hij toegelaten op het conservatorium te Enschede met als hoofdvak Docerend Musicus Euphonium. In 1991 is hij gestart met het hoofdvak DM Trombone.

In 1994 behaalde hij zijn diploma DM Euphonium en begon hij tevens aan zijn studie HaFaBra-Directie bij Gert Buitenhuis. In 1996 behaalde hij vervolgens zijn diploma DM Trombone en stapte hij over naar het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier vervolgde hij zijn studie HaFaBra-Directie bij Jan Cober en behaalde hij zijn diploma in 1998. In 2003 werd Henk-Jan toegelaten op de Messiaen Academie voor zijn studie HaFaBra-directie 2e fase bij Hennie Ramaekers. In juli 2005 heeft hij dit met succes afgerond. Henk-Jan is momenteel werkzaam als dirigent bij:

  • Muziekvereniging Concordia Kotten (2e divisie)
  • Muziekvereniging Concordia Beltrum (1e divisie)
  • Muziekvereniging Excelsior Winterswijk (1e divisie)
  • Chr. Muz. Ver. Jubal uit Varsseveld (1e divisie)
  • Artistiek leider Castle Band, Music Show Scotland

Met zijn orkesten behaalde hij diverse promoties en landstitels.

Naast zijn werk als (gast)dirigent is Henk-Jan verbonden als grootkoper docent bij diverse verenigingen. Daarnaast is Henk Jan initiatiefnemer en dirigent van het Oost Gelders Jeugd Orkest (OGJO) en het TOP-orkest.

Concordia okt 2019-5086-2

Jos Taken

Instructeur Malletband PERGÓ en Jeugdmallet

Ik ben Jos Taken, geboren op 14 april 1961 in Lichtenvoorde. Als kind al was ik gefascineerd door de muziekkorpsen die tijdens optochten langstrokken en door showbands die tijdens taptoes muziek met beweging combineerden. Nadat ik mijn slagwerkdiploma’s A-B-C en D had gehaald stimuleerde mijn toenmalige docent mij om een stap verder te gaan. Daarom besloot ik de tweejarige cursus “Instructeur” bij de Bond van orkestdirigenten te volgen naast mijn technische opleiding.

Robbert Houtkamp en Ivo Weymans waren onder andere de docenten die mij ook het plezier in instrueren en dirigeren hebben meegegeven.  Ondertussen ontstond ook de behoefte om meer met show te gaan doen, waarna ik nog een jaar choreografie en show heb gestudeerd.

Met deze basis ben ik aan het werk gegaan bij onder andere Switbertus in Lichtenvoorde en de malletband van Concordia, iets dat ik al meer dan 25 jaar met plezier doe!

Parallel aan deze ontwikkeling besloot ik met een klein gedreven groepje meer met slagwerk te gaan doen, iets dat resulteerde in de oprichting van Slagmoals.  Slagmoals combineert slagwerk met humor en dat resulteerde in de vakjury-, pers- en publieksprijs van het Open Podium van Amphion.  Ook worden workshops gegeven waarbij alternatief slagwerk meestal centraal staat.

Binnen Concordia heb ik verschillende concepten voor voorstellingen bedacht waaronder de Ierse avond op ’t Wieber en “LINK” en “SURPRISE!” in theater de Storm. Zo zie je maar weer hoe passie voor theater en muziek mooi samen kunnen gaan!

Voor de toekomst liggen vast en zeker nog mooie producties in het vizier! Voor gedreven muzikanten als die van Concordia is (bijna) niets te gek!

Concordia bestuur 2019-6007-2

Manon Bonnink

Leiding Mini-, Midi- en Majorettes

Manon Bonnink begon 21 jaar geleden als minirette hier bij Concordia Kotten. Sinds 2012 heeft zij de leiding over de mini-, midi- en majorettes. Manon volgt verschillende workshops om up-to-date te blijven. In 2018 heeft ze een choreografie cursus gevolgd. Ook gaat ze met de meiden naar verschillende inspiratie dagen. Dan krijgen de meiden en Manon zelf les van top twirlers en zo ontstaat er weer veel inspiratie voor een nieuwe dans.

Naast de majorettes in Kotten geeft Manon ook trainingen aan de majorettes bij St. Jan Meddo. Daarnaast traint zij bij St. Jan ook met haar eigen team en gaan ze op wedstrijden.

Manon wordt geholpen door Kim Stemerdink (oud majorette lid van Concordia en zit bij Manon in het team van St. Jan Meddo) en Cheryl Masselink (zit zelf ook bij de majorettes van Concordia).