Even voorstellen... de dirigenten en leiding

Concordia bestuur 2019-6006-2

Henk-Jan Heijnen

Dirigent Harmonieorkest en LINK

Henk-Jan Heijnen is op 8-jarige leeftijd begonnen met het volgen van trompetles op de muziekschool te Winterswijk en is na een aantal jaren overgestapt op de euphonium. In 1989 is hij toegelaten op het conservatorium te Enschede met als hoofdvak Docerend Musicus Euphonium. In 1991 is hij gestart met het hoofdvak DM Trombone.

In 1994 behaalde hij zijn diploma DM Euphonium en begon hij tevens aan zijn studie HaFaBra-Directie bij Gert Buitenhuis. In 1996 behaalde hij vervolgens zijn diploma DM Trombone en stapte hij over naar het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier vervolgde hij zijn studie HaFaBra-Directie bij Jan Cober en behaalde hij zijn diploma in 1998. In 2003 werd Henk-Jan toegelaten op de Messiaen Academie voor zijn studie HaFaBra-directie 2e fase bij Hennie Ramaekers. In juli 2005 heeft hij dit met succes afgerond. Henk-Jan is momenteel werkzaam als dirigent bij:

  • Muziekvereniging Concordia Kotten (2e divisie)
  • Muziekvereniging Concordia Beltrum (1e divisie)
  • Muziekvereniging Excelsior Winterswijk (1e divisie)
  • Chr. Muz. Ver. Jubal uit Varsseveld (1e divisie)
  • Artistiek leider Castle Band, Music Show Scotland

Met zijn orkesten behaalde hij diverse promoties en landstitels.

Naast zijn werk als (gast)dirigent is Henk-Jan verbonden als grootkoper docent bij diverse verenigingen. Daarnaast is Henk Jan initiatiefnemer en dirigent van het Oost Gelders Jeugd Orkest (OGJO) en het TOP-orkest.

Concordia bestuur 2019-6007-2

Manon Bonnink

Leiding Mini-, Midi- en Majorettes

Manon Bonnink begon 21 jaar geleden als minirette hier bij Concordia Kotten. Sinds 2012 heeft zij de leiding over de mini-, midi- en majorettes. Manon volgt verschillende workshops om up-to-date te blijven. In 2018 heeft ze een choreografie cursus gevolgd. Ook gaat ze met de meiden naar verschillende inspiratie dagen. Dan krijgen de meiden en Manon zelf les van top twirlers en zo ontstaat er weer veel inspiratie voor een nieuwe dans.

Naast de majorettes in Kotten geeft Manon ook trainingen aan de majorettes bij St. Jan Meddo. Daarnaast traint zij bij St. Jan ook met haar eigen team en gaan ze op wedstrijden.

Manon wordt geholpen door Kim Stemerdink (oud majorette lid van Concordia en zit bij Manon in het team van St. Jan Meddo).