Even voorstellen... de dirigenten en leiding

Concordia bestuur 2019-6006-2

Henk-Jan Heijnen

Dirigent Harmonieorkest

Henk-Jan Heijnen is op 8-jarige leeftijd begonnen met het volgen van trompetles op de muziekschool te Winterswijk en is na een aantal jaren overgestapt op de euphonium. In 1989 is hij toegelaten op het conservatorium te Enschede met als hoofdvak Docerend Musicus Euphonium. In 1991 is hij gestart met het hoofdvak DM Trombone.

In 1994 behaalde hij zijn diploma DM Euphonium en begon hij tevens aan zijn studie HaFaBra-Directie bij Gert Buitenhuis. In 1996 behaalde hij vervolgens zijn diploma DM Trombone en stapte hij over naar het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier vervolgde hij zijn studie HaFaBra-Directie bij Jan Cober en behaalde hij zijn diploma in 1998. In 2003 werd Henk-Jan toegelaten op de Messiaen Academie voor zijn studie HaFaBra-directie 2e fase bij Hennie Ramaekers. In juli 2005 heeft hij dit met succes afgerond. Henk-Jan is momenteel werkzaam als dirigent bij:

  • Muziekvereniging Concordia Kotten (2e divisie)
  • Muziekvereniging Concordia Beltrum (1e divisie)
  • Muziekvereniging Excelsior Winterswijk (1e divisie)
  • Chr. Muz. Ver. Jubal uit Varsseveld (1e divisie)
  • Artistiek leider Castle Band, Music Show Scotland

Met zijn orkesten behaalde hij diverse promoties en landstitels.

Naast zijn werk als (gast)dirigent is Henk-Jan verbonden als grootkoper docent bij diverse verenigingen. Daarnaast is Henk Jan initiatiefnemer en dirigent van het Oost Gelders Jeugd Orkest (OGJO) en het TOP-orkest.

Concordia okt 2019-5097-2

Miranda Loff

Dirigent Beginnersorkest en LINK

Ik ben Miranda Loff, geboren op 27 maart 1973 in het dorpje Losser. Opgroeiend in een muzikaal nest kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en dan met name de harmoniemuziek. Door het sprookje “Peter en de Wolf” van Sergey Prokofiev werd de dwarsfluit mijn favoriete instrument. Op 10 jarige leeftijd nam ik dan ook al de 1ste fluitpartijen voor mijn rekening bij de orkesten van mijn vader en niet veel later kwam daar de piccolo bij.

Vanaf mijn 16e begon de interesse in de pedagogische richting van de muziek en leidde ik menig beginnend muzikantje op. Het kon dan ook niet anders, dan dat ik mijn opa, vader en broers achterna zou gaan in de muziek. Na de middelbare school volgde dan ook een opleiding aan het Conservatorium in Enschede, waar ik studeerde bij Ferenc Hutyra en Hans Nijman. Tijdens de studie volgde ik masterclasses bij diverse internationale fluitisten. In mei 1998 behaalde ik mijn diploma voor Docerend Musicus en mag ik mijn studie vervolgen met een masteropleiding.

Diverse banen als muziekdocent volgen elkaar op bij zowel muziekverenigingen als muziekscholen in de regio Twente/Achterhoek. Ook remplaҫeerde ik bij diverse orkesten, waaronder de Luchtmachtkapel, de JWF kapel en de JWFKMK kapel. Ook heb ik mijn medewerking verleent aan diverse cd-producties, waaronder een cd van cabaretier Herman Finkers en een cd van de Urker Zangers. Tegenwoordig combineer ik het moederschap met een baan aan de muziekschool Oost-Gelderland. Daarnaast dirigeer ik het Beginnersorkest en LINK bij Concordia Kotten, speel ik bij Harmonie Excelsior uit Winterswijk en bij de Bonkenbargkapel uit Oldenzaal. Ook werk ik mee aan korte orkestprojecten, val ik in bij diverse orkesten en verzorg ik workshops fluit. Tot slot treedt ik  af en toe ook op als solist.

Concordia okt 2019-5086-2

Jos Taken

Instructeur Malletband PERGÓ en Jeugdmallet
Concordia bestuur 2019-6007-2

Manon Bonnink

Leiding Mini-, Midi- en Majorettes

Manon Bonnink begon 21 jaar geleden als minirette hier bij Concordia Kotten. Sinds 2012 heeft zij de leiding over de mini-, midi- en majorettes. Manon volgt verschillende workshops om up-to-date te blijven. In 2018 heeft ze een choreografie cursus gevolgd. Ook gaat ze met de meiden naar verschillende inspiratie dagen. Dan krijgen de meiden en Manon zelf les van top twirlers en zo ontstaat er weer veel inspiratie voor een nieuwe dans.

Naast de majorettes in Kotten geeft Manon ook trainingen aan de majorettes bij St. Jan Meddo. Daarnaast traint zij bij St. Jan ook met haar eigen team en gaan ze op wedstrijden.

Manon wordt geholpen door Kim Stemerdink (oud majorette lid van Concordia en zit bij Manon in het team van St. Jan Meddo) en Cheryl Masselink (zit zelf ook bij de majorettes van Concordia).