Even voorstellen... de commissies

Instrumentbeheer

Als je lid wordt van onze vereniging zorgen wij voor een instrument. Om dit instrument te onderhouden is geld nodig. Daarom betaal je naast je contributie ook instrumentbijdrage. Heb je een eigen instrument, dan betaal je deze bijdrage niet.

We hebben een instrument beheerder. Diegene zorgt ervoor dat alle instrumenten jaarlijks worden nagekeken.

Is er iets met je instrument, dan moet je dit melden. Niet zelf iets proberen te repareren!

Mocht je een instrument willen lenen of heb je andere vragen neem dan contact met ons op!

Kledingcommissie

Wij presenteren ons bij straatoptredens in een uniform. Voor concerten en andere activiteiten worden er aparte kledingafspraken gemaakt.

De commissie beheert onze uniformen/kleding. Zij zorgen ervoor dat iedereen zich netjes kan presenteren.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op!

Jeugdcommissie

De Jeugdcommissie organiseert jaarlijks tot maximaal 2 jeugdconcerten waar de Jeugd laat zien wat ze kunnen. Daarnaast worden er ook gezellige activiteiten georganiseerd. De afgelopen jaren hebben de jeugd al vele leuke dingen gedaan, zoals op kamp naar Duinrell, zwemmen, 'Heel Concordia bakt', filmavond, etc. Kortom de Jeugdcommissie zorgt ervoor dat de jeugd niks te kort komt!

Muziekcommissie

Bij het Harmonieorkest van Concordia hebben we ook een muziekcommissie.  Zij bepalen, samen met de dirigent, welke muziek het orkest gaat spelen.  Onze dirigent is eindverantwoordelijk voor de muziek die wij ten gehore brengen, maar de muziekcommissie helpt hem bij het uitzoeken van stukken.

Soms zijn er concerten met een thema, en dan zoekt de muziekcommissie stukken uit, passend bij het thema.

Bij de Jeugd en de Malletband zijn het de dirigenten die de muziek uitzoeken. Uiteraard staat het elk lid vrij om muziek aan te dragen die je graag zou willen spelen. Er kan dan bekeken worden of dit mogelijk is.

CCC

Ook wel: Concert Commissie Concordia. Deze commissie verzorgt de grote concerten die we 1x per a 2 jaar organiseren.

Ze bedenken een thema of zelfs een heel verhaal. Er wordt gekeken op welke locatie dit gedaan kan worden. Ze draaien hun hand niet om voor een locatie die niet zo gebruikelijk is en waar vanalles voor geregeld moet worden. Zij verzorgen het hele concert en faciliteren alles, behalve de muziek. Daarvoor is de muziekcommissie en de dirigent verantwoordelijk.

In ons 100 jubileumjaar hebben ze bijvoorbeeld Arnibalt en het geheim van de muziek georganiseerd.

Voor een foto impressie, zie fotogalerij.

ROCC

De gezellige commissie; Reis en Ontspanning Commissie Concordia.

Alles wat met ontspanning te maken heeft, wordt door deze commissie bedacht en geregeld. Iedere maand organiseren zij een borrel aan het eind van de repetitie, op de 1e dinsdag van de maand. Altijd met wat lekkers erbij. Op de 1e dinsdag van het nieuwe jaar een speciale borrel met lekkere hapjes. Of een ijsje eten bij de laatste looprepetitie voor de zomervakantie.

En dan is er 1x per jaar de clubavond. Altijd weer een verassing wat je gaat doen en waar. Maar ook een (concert)reisje  1x per 3 jaar, regelen ze moeiteloos. Alles is altijd tot in de puntjes geregeld.

CAC

Dit is onze Concordia’s Actie Commissie.

Een hele belangrijke commissie. Zij bedenken en organiseren acties waarmee wij onze clubkas kunnen spekken. De jaarlijks terugkerende Aardappel en Snert actie op de 1e zaterdag van november. De leden gaan dan langs de deuren met ingevroren verse snert en zakken aardappelen van 5 kilo.

Klankbord

De leden die in het klankbord zitten voorzien het bestuur van gevraagd en ongevraagd advies.

Voor het bestuur is het fijn om extra ogen en oren binnen de vereniging te hebben. Uiteindelijk zijn we samen de vereniging en wil je als bestuur dat iedereen tevreden is en met veel plezier muziek maakt.