Instrumentenpret

Blokfluit-02

Doel en doelgroep

Elk jaar worden er tussen januari en juli muzikale lessen verzorgd. De lessen zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen uit groep 3 en 4. Andere groepen (vanaf groep 5) zijn natuurlijk ook van harte welkom!

De kinderen maken kennis met muziek. Denk aan het spelen op een blokfluit, maar er komen ook leden van Concordia langs om wat instrumenten te laten zien. Je mag als je wilt er ook zelf op blazen. Verder leer je o.a. de notenbalk en welke noten je kunt spelen op de blokfluit. Je kunt straks zelf verschillende tonen maken, super leuk!

Waar en wanneer

Wanneer
De lessen worden in het voorjaar gegeven. In 2023 was dit op de donderdag van 15:00 tot 16:00 uur op de OBS Woold.

 

Dirigent/Leiding

De lessen worden door twee enthousiaste leden van Concordia gegeven!

Benodigdheden

Voor de lessen heb je een aantal dingen nodig. Het aller belangrijkste is natuurlijk de blokfluit! Deze hebben wij niet in beheer en daarom zul je zelf een blokfluit moeten aanschaffen. Voor een klein bedrag heb je zo een blokfluit.

Wij hebben voor jullie muziekboekjes waar je elke les wat nummers uit gaat oefenen.

Tip! Zorg voor een potlood om bijvoorbeeld de juiste noten er bij te schrijven.

Optredens

Niets is zo leuk om te laten zien wat je allemaal geleerd hebt tijdens de lessen. Daarom kun je tijdens repetitieavond bij het Beginnersorkest en LINK komen kijken en zelfs zelf je kunsten laten horen!

Beginnersorkest/LINK

In de laatste les van het instrumentpret worden jullie uitgenodigd samen met jullie familie om te kijken naar het beginnersorkest en LINK. Jullie laten je eigen ingestudeerde liedjes horen. Tot slot mogen jullie voor deze repetitie uit een paar instrumenten kiezen om tussen LINK te zitten en zelf mee te blazen. Hoe gaaf!

Vervolg

Na de lessen kun je een instrument kiezen, denk bijvoorbeeld aan een trompet, klarinet, dwarsfluit, trombone, gestemd of ongestemd slagwerk. Er zijn er zoveel dat het soms best moeilijk is om er eentje te kiezen.

Om te zien welke instrumenten er allemaal zijn, dan kun je naar de Open Dag van Boogie Woogie. Ook organiseren wij een moment bij ons jeugdorkest LINK. Daar kun je komen kijken en luisteren hoe een orkest in z'n werk gaat en zie je welke instrumenten er allemaal zijn. Natuurlijk kun je ook zelf wat instrumenten uitproberen! Onze jeugdleden leggen graag aan je uit hoe je erop moet spelen.

Kies je ervoor om verder te gaan met muziek maken, dan kun je les nemen bij Boogie Woogie. Ons bestuurslid jeugdzaken zorgt voor de aanmeldingen en regelt samen met iemand van het instrumentenbeheer voor jouw een instrument die je bij ons kan lenen.

Hierna val je onder de groep 'Eerstejaars'.

Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met bestuurslid jeugdzaken.

Concordia jeugd 2016-8600
Concordia jeugd 2016-8604
Concordia jeugd 2016-8611
Blokfluit-03