LINK

Concordia Surprise 2019-1035

Doel en doelgroep

LINK is ontstaan in 2015 en de naam is bedacht door Jan Heijnen. De betekenis van LINK is 'verbinden', in het orkestverband en het verenigingsverband. Maar het belangrijkste is natuurlijk samen muziek maken, van elkaar leren en op die manier elkaar versterken!

Orkestverband
Als je afkomstig bent van het Beginnersorkest (na het behalen van je A diploma), dan kom je in een orkest waar naast de Beginners ook andere muzikanten meedoen. Dit zijn vaak oud-leden of -muzikanten of senioren die het niveau van het orkest te hoog vinden, maar wel lekker muziek willen maken. Kortom een gezellig orkest voor jong en oud!

Verenigingsverband
LINK is een mooie schakel tussen jonge muzikanten en ervaren muzikanten. Qua muziekkeus is het erg divers, want er worden stukken gekozen die leuk zijn voor jong en oud!

Waar en wanneer

Wanneer
Elke dinsdag van 19:00 t/m 19:45 uur. Met uitzondering van schoolvakanties.

Waar
Gebouw Wilhelmina
Meester Meinenweg 1
7107 AN Winterswijk Kotten

Dirigent/Leiding

LINK staat onder leiding van Arjan Colenbrander.

Benodigdheden

Voor LINK heb je een lessenaar, zwarte map waar al je muziek gaat en een potlood nodig om eventuele aantekeningen te maken. Van ons krijg je muziek om thuis te oefenen en samen te spelen op de dinsdagavond.

Tip! Vergeet niet om een spuugdoekje mee te nemen. Dit geldt vooral voor de koperblazers.

Optredens

Met LINK ga je een aantal keer per jaar optreden tijdens een jeugduitvoering.

Jeugduitvoering
De jeugdcommissie organiseert jaarlijks een paar jeugdconcerten. Samen met de anderen van het LINK treed je op en laat je wat nummers horen. Soms heeft een concert een thema en dan zou het leuk zijn om je daar ook naar te kleden. Via de jeugdcommissie hoor je wat het thema is.

Vervolg

Na een aantal gezellige jaren bij LINK mag je na het behalen van je B diploma (met uitzondering voor de dwarsfluit en hobo, hier geldt C als diploma) doorstromen naar het harmonieorkest. Eerst speel je voor aan de dirigent en vervolgens mag je proberen mee te spelen in het orkest.

Vaak blijven leden in LINK en het orkest spelen om nog meer ervaring op te doen!

Na LINK val je onder het 'Orkest'.

Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met ons bestuurslid jeugdzaken.

Concordia Surprise 2019-1037
Concordia Surprise 2019-1041
Concordia Surprise 2019-1042
Concordia jeugd 2019-3122
Concordia jeugd 2019-3130