Midirettes

Concordia Surprise 2019-1063

Doel en doelgroep

Na de 10 basistechnieken ga je bij de Midirettes verder. Nu zal je 15 technieken onder de knie moeten krijgen en daarna ontvang je weer een diploma. Ook wordt er meer gewerkt aan de danstechnieken en de synchronisatie. De dansen worden uitdagender om je klaar te stomen voor de Majorettes.

Waar en wanneer

Wanneer
Elke dinsdag van 18:30 t/m 19:30 uur. Met uitzondering van schoolvakanties.

Waar
Gebouw Wilhelmina
Meester Meinenweg 1
7107 AN Winterswijk Kotten

Dirigent/Leiding

De Midirettes staan onder leiding van Manon Bonnink.

Benodigdheden

Via de vereniging krijg je een baton (de stok waarmee je draait), een jurkje, panty's en zwarte gympen te leen. Deze lever je ook weer in als je stopt.

Je kunt ook zelf twirlschoenen aanschaffen. Kosten zijn natuurlijk dan wel voor eigen rekening. Het is ook mogelijk om de twirlschoenen door te wisselen met de andere meiden.

Tijdens de trainingen is het van belang om in sportkleding te komen met sportschoenen/gympen.

Optredens en wedstrijden

Niets is zo leuk om te laten zien wat je allemaal geleerd hebt. Dit doen wij door optredens en wedstrijden in de vorm van een dans. Door Manon Bonnink wordt deze dans in elkaar gezet en laat je deze zien aan alle mensen in de zaal. Als Midirettes heb je twee optredens van de vereniging en we gaan minimaal 1 à 2 keer per jaar op wedstrijd. Naast optredens en wijdstrijden lopen wij ook met de vier volksfeesten mee op straat.

Jeugduitvoering
De jeugdcommissie organiseert jaarlijks verschillende jeugdconcerten. Tijdens deze uitvoering ga je met je groep optreden op een podium en laat je een dans zien. Soms heeft een concert een thema en dan zou het leuk zijn om je daar ook naar te kleden. Via de leiding hoor je wat het thema is.

Wedstrijd
1 à 2 keer per jaar ga je op wedstrijd. Samen met je groep ga je in een sporthal dansen voor een jury. Zij geven punten voor jullie uitvoering. Dit zijn altijd erg leuke en leerzame dagen.

Vervolg

Heb je de leeftijd van ongeveer 12-14 jaar en wil je meer uitdaging, dan stroom je door naar de Majorettes. Bij de Majorettes maak je samen een teamdans en is er de mogelijkheid om als solo, duo, trio of kwartet deel te nemen aan wedstrijden.

Hierna val je onder de groep 'Majorettes'.

Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je ook contact opnemen met ons bestuurslid jeugdzaken.

Concordia jeugd 2019-3020
Concordia jeugd 2019-3007
Concordia jeugd 2019-3009