Majorettes

Concordia Jeugd 2017-2678

Doel en doelgroep

Bij de Majorettes heb je al enige ervaring wat betreft majorette. Je hebt alle drie de diploma's behaald en je bent meer toe aan uitdaging. Vaak kom je bij de Majorettes als je 12-14 jaar bent.

Je traint meer voor de wedstrijden en maken we naast de baton ook meer gebruik van andere attributen tijdens optredens en wedstrijden.

Waar en wanneer

Wanneer
Elke vrijdag van 19:00 t/m 20:15 uur. Met uitzondering van schoolvakanties.

Waar
Gebouw Wilhelmina
Meester Meinenweg 1
7107 AN Winterswijk Kotten

Dirigent/Leiding

De Majorettes staan onder leiding van Manon Bonnink.

 

Benodigdheden

Via de vereniging krijg je een baton (de stok waarmee je draait), een jurkje, panty's en zwarte gympen te leen. Deze lever je ook weer in als je stopt.

Je kunt ook zelf twirlschoenen aanschaffen. Kosten zijn natuurlijk dan wel voor eigen rekening. Het is ook mogelijk om de twirlschoenen door te wisselen met de andere meiden.

Tijdens de trainingen is het van belang om in sportkleding te komen met sportschoenen/gympen.

Optredens en wedstrijden

Niets is zo leuk om te laten zien wat je allemaal geleerd hebt. Dit doen wij door optredens en wedstrijden in de vorm van een dans. Door Manon Bonnink wordt deze dans in elkaar gezet en laat je deze zien aan alle mensen in de zaal. Als Majorette heb je twee optredens van de vereniging en we gaan minimaal 2 keer per jaar op wedstrijd. Naast optredens en wijdstrijden lopen wij ook met de vier volksfeesten mee op straat.

Jeugduitvoering
De jeugdcommissie organiseert jaarlijks verschillende jeugdconcerten. Tijdens deze uitvoering ga je met je groep optreden op een podium en laat je een dans zien. Soms heeft een concert een thema en dan zou het leuk zijn om je daar ook naar te kleden. Via de leiding hoor je wat het thema is.

Wedstrijd
Twee keer per jaar ga je op wedstrijd. Samen met je groep ga je in een sporthal dansen voor een jury. Zij geven punten voor jullie uitvoering. Dit zijn altijd erg leuke en leerzame dagen.

Vervolg

Als je bij de Majorettes bent kun je niet meer verder doorstromen naar een andere groep. Wel kun je jezelf nog blijven uitdagen door workshops te volgen en deel te nemen aan wedstrijden met een solo, duo of trio.

Concordia Surprise 2019-1071
Concordia Surprise 2019-1057
Concordia jeugd 2019-3097
Concordia jeugd 2019-3055
Concordia Jeugd 2017-2691