Malletband PERGÓ

Malletband

Doel en doelgroep

De huidige malletband wordt momenteel gedirigeerd door Jos Taken en bestaat natuurlijk uit het ongestemde slagwerk, maar daarnaast heeft men ook gestemd slagwerk, te weten lyra's, marching bells, xylofoons en een marimba. Deze laatste 2 instrumenten zorgen door hun houten plaatjes voor het warme geluid.

Door de jaren heen is het knetterkorps uit de beginjaren uitgegroeid tot een volwaardige loot aan de stam van de muziekvereniging, die in 2010 haar 50-jarig bestaan vierde.

Waar en wanneer

Wanneer
Elke donderdag van 20:00 t/m 22:00 uur.

Waar
Gebouw Wilhelmina
Meester Meinenweg 1
7107 AN Winterswijk Kotten

Dirigent/Leiding

De Malletband staat onder leiding van Jos Taken.

 

Benodigdheden

Bij de Malletband heb je stokken nodig, een lessenaar en een potlood om eventuele aantekeningen te maken. De vereniging heeft de instrumenten beschikbaar.

Optredens

De Malletband treedt meerdere keren per jaar op. Samen met St. Switbertus uit Lichtenvoorde lopen ze bij de bloemencorso's van Winterswijk en Lichtenvoorde. Maar ook treden ze op tijdens rondgangen in Winterswijk of andere plaatsen.

Hoe het begon...

Het ontstaan van de huidige Malletband ligt in 1960 waar destijds geopperd werd om een drumband voor het orkest te laten lopen om van Concordia een mooier geheel te maken. Na een oproep in de krant meldden zich spontaan 15 leden.

Onder leiding van Bennie Beernink, tevens tambour-maitre, kreeg de drumband langzaam gestalte, hierbij geholpen door Karel Hogeslag. In 1974 werd Jan Bemers de nieuwe man en toen werd de drumband, nadat er een paar lyra's waren aangeschaft, omgetoverd naar lyrakorps.

Natuurlijk heeft er ook in de drumbandwereld een ontwikkeling plaatsgevonden naar meer diversiteit in het slagwerk, waardoor het lyrakorps van Concordia in 1993 is omgezet naar een malletband, wat inhoudt dat er melodisch slagwerk van hout is toegevoegd om een warmere klank te krijgen.

Door de jaren heen is het knetterkorps uit de beginjaren uitgegroeid tot een volwaardige loot aan de stam van de muziekvereniging, die in 2010 haar 50-jarig bestaan vierde.

Concordia Surprise 2019-1114
Concordia Surprise 2019-1104
Concordia Surprise 2019-1106
Concordia Surprise 2019-1102
Concordia HITS 2019-3003