Malletband PERGÓ

Malletband 2019-2018

Doel en doelgroep

Op 12 oktober 2019 veranderde de gecombineerde “Malletband Concordia/Switbertus” hun naam in PERGÓ! De nieuwe naam, die bestaat uit een samenvoeging van “ PERcussion” en “GÓ!” (in de zin van bewegen), straalt meer kracht uit en laat direct zien waar de band voor staat.

De malletband wordt gedirigeerd en geïnstrueerd door Jos Taken en kent een bezetting van gestemd en ongestemd slagwerk. De afgelopen jaren ontwikkelde de groep zich steeds meer, tegen de stroom in, tot show- en marchingband. “PERGÓ!” laat zich graag zien en horen tijdens bijvoorbeeld optochten, volksfeesten, kermissen en braderieën. Bovendien combineert de band ook bij concerten de muziek met show.

Al met al dus een graag geziene gast en een volwaardige loot aan beide muziekverenigingen.
Saamhorigheid, muzikaliteit, showmansschap en gezelligheid dat is het fundament waarop “PERGÓ!” is gebouwd! Iedereen is van harte welkom!

Waar en wanneer

Wanneer
Elke donderdag van 20:00 t/m 22:00 uur.

Waar
Gebouw Wilhelmina
Meester Meinenweg 1
7107 AN Winterswijk Kotten

Dirigent/Leiding

De Malletband staat onder leiding van Jos Taken.

 

Benodigdheden

Bij de Malletband heb je stokken nodig, een lessenaar en een potlood om eventuele aantekeningen te maken. De vereniging heeft de instrumenten beschikbaar.

Optredens

De Malletband treedt meerdere keren per jaar op. Samen met St. Switbertus uit Lichtenvoorde lopen ze bij de bloemencorso's van Winterswijk en Lichtenvoorde. Maar ook treden ze op tijdens rondgangen in Winterswijk of andere plaatsen.

Hoe het begon...

Het ontstaan van de huidige Malletband ligt in 1960 waar destijds geopperd werd om een drumband voor het orkest te laten lopen om van Concordia een mooier geheel te maken. Na een oproep in de krant meldden zich spontaan 15 leden.

Onder leiding van Bennie Beernink, tevens tambour-maitre, kreeg de drumband langzaam gestalte, hierbij geholpen door Karel Hogeslag. In 1974 werd Jan Bemers de nieuwe man en toen werd de drumband, nadat er een paar lyra's waren aangeschaft, omgetoverd naar lyrakorps.

Natuurlijk heeft er ook in de drumbandwereld een ontwikkeling plaatsgevonden naar meer diversiteit in het slagwerk, waardoor het lyrakorps van Concordia in 1993 is omgezet naar een malletband, wat inhoudt dat er melodisch slagwerk van hout is toegevoegd om een warmere klank te krijgen.

Door de jaren heen is het knetterkorps uit de beginjaren uitgegroeid tot een volwaardige loot aan de stam van de muziekvereniging, die in 2010 haar 50-jarig bestaan vierde.

Concordia Surprise 2019-1114
Concordia Surprise 2019-1104
Concordia Surprise 2019-1106
Concordia Surprise 2019-1102
Concordia HITS 2019-3003