Orkest

Het harmonieorkest van Concordia bestaat uit ± 60 spelende leden.
Het opleidingsniveau van de leden is minimaal diploma B tot diploma D. Een aantal leden heeft zelfs een opleiding aan het conservatorium genoten. Concordia komt tijdens de concoursen uit in de tweede divisie. Het laatste concoursoptreden was in december 2013, waar Concordia een eerste prijs haalde met 83,5 punten.

Het orkest kenmerkt zich de laatste jaren vanwege een aantal opzienbarende concerten. Denk aan het Disney concert met medewerking van Edwin Rutten en Mystic Journey op het Wieber in Kotten. Hier is in 2011 het bijzondere concert "Over ridders, liefde en verborgen schatten" uitgevoerd. Ook het kerstconcert van 2003 staat als bijzonder genoteerd, de première van de musical "Star" en het midzomernachtsconcert op het Strandbad in 2013.

In oktober 2014 vierde Concordia haar 95-jarig bestaan met het jubileumconcert LINK in theater de Storm. Vanaf dat moment stond Concordia onder de bezielende leiding van Jaak Notebaert.

Met ingang van 17 april 2018 staat het orkest onder leiding van Henk-Jan Heijnen.

Al met al een orkest om met plezier in te musiceren en dat plezier staat voorop bij Concordia. Los van de "grote" evenementen probeert het bestuur jaarlijks een aantrekkelijk programma samen te stellen voor zowel leden als publiek. Zo is er elk jaar een concert speciaal voor de "Vrienden van Concordia" en een buitenconcert op een mooie locatie in één van de buurtschappen, ook werkt het harmonieorkest jaarlijks mee aan een aantal vaste gebeurtenissen zoals de volksfeesten in Winterswijk en de buurtschappen Brinkheurne, Kotten en Woold.

Daarnaast zijn er ook nog aanvragen voor serenades bij speciale gelegenheden, ook hier voor geeft het harmonieorkest haar medewerking.

U ziet het, er zit letterlijk en figuurlijk veel muziek in het harmonieorkest!