Jubileumconcert Surprise! – één groot feest!

Gisteravond was het weer feest; in Theater de Storm. De Grande Finale stond op het programma. Een avond vol surprises voor de bijna 500 toeschouwers én muzikanten. De bezoekers werden – na een spetterende openingsact – als het ware meegenomen langs de diverse optredens geleid van alle geledingen. Zo zorgde de malletband voor een non stop programma met muziek, beeld, licht en special effects. Ook het LINK-orkest had er alles aan gedaan om origineel voor de dag te komen. Samen met majorettes/minirettes en prachtige zang van Merel Geerdink werd het een superleuke show. Voor een bijzondere komische noot zorgde Wilfried Finkers, die met anekdotes over Concordia de lachers op zijn hand kreeg.
Ook het harmonieorkest pakte weergaloos uit met onder meer een solo-optreden van Wessel Kruisselbrink op zijn nieuwe vibrafoon. Dit instrument konden we aanschaffen dankzij financiële steun van de Rabobank (Hart voor de Achterhoek) en een gift van het Prins Bernard Cultuur Fonds.
Bovendien genoten de bezoekers van de schitterende jubileumexpositie waarin een treffend beeld werd geschetst van 100 jaar muziek in Kotten.

De grootste verrassing volgde na de optredens toen burgemeester Joris Bengevoord ons toesprak. Namens Zijne Majesteit de Koning mocht hij Concordia de Koninklijke Erepenning uitreiken. De burgemeester benadrukte daarbij de bijzondere plaats die Concordia inneemt in de Winterswijkse gemeenschap: “Concordia vervult een belangrijke sociale en culturele rol in Kotten en Winterswijk.” Een luid gejuich ging op: geweldig!
Met een spetterende afterparty op muziek van de soul/funkformatie Hot Stuff kwam er een daverend einde aan een prachtig jubileumweekend. Iedereen die hier aan heeft meegewerkt: enorm bedankt!

Speciale dank aan fotograaf Geert Leemkuil. Kijk voor de complete reportage op https://www.geertleemkuil.nl/…/concordia_surpris…/index.html