Concordia op wereldreis!

Voor een mudvolle tribune gingen Arnibalt en zijn afgezant Marcovaldo zaterdagavond op zoek naar het geheim van de muziek. Het werd een alleszins avontuurlijke en vooral muzikale wereldreis, waarmee we de bijna 400 bezoekers op het puntje van de stoel kregen. De reacties op het spannende plot - geschreven door Harry Kruisselbrink - waren zonder uitzondering lovend en ook wij muzikanten hebben bijzonder genoten van deze prachtige avond én de supergezellige nazit met exotische hapjes en drankjes.
Allen die hebben meegewerkt om deze megaproductie tot een succes te brengen: hartelijk dank! En een pluim de hoed van de leiding en de organisatoren, die er écht iets moois van gemaakt hebben!


Gelukkig hebben we de foto's nog, uiteraard van ons 'huisfotograaf' Geert Leemkuil.

 

Arnibalt en het geheim van de muziek

Langzaam maar zeker maken we ons op voor ons jubileumspektakelstuk ‘Arnibalt en het geheim van de muziek’. De voorstelling speelt zich af op het sfeervol aangeklede buitenterrein van gebouw Wilhelmina en is te volgen vanaf tribunes.

Een kort inkijkje in het verhaal:

De wereldhandelaar én ontdekkingsreiziger Marcovaldo krijgt de opdracht om voor de Romeinse veldheer Arnibalt - als cadeau voor zijn honderdste verjaardag - op zoek te gaan naar het geheim van de muziek. Hiervoor doorkruist Marcovaldo vele landen en beleeft allerlei avonturen op zijn zoektocht. Maar weet hij het geheim ook daadwerkelijk te vinden...?

Beleef dit spannende muziekspektakel mee met het harmonieorkest van Concordia Kotten en talrijke acteurs!

Entree: voorverkoop € 10,00; aan de kassa € 12,50

Voorverkoop via de leden of mail naar concertconcordiakotten@gmail.com

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar zondag 30 juni. 

 

 

HITS! Concordia’s muziekspektakel!

De malletband van Concordia Kotten organiseert i.s.m. Slagmoals Theaterproducties een spectaculair, muzikaal en theatraal Koningsdagprogramma met als overkoepeld thema “muziek in beweging”. Een levendige voorstelling voor alle leeftijden en in drie delen:

In “LANG LEVE DE KONING” trekt een fictief koningspaar door een stad om te genieten van alles wat er georganiseerd is.

“HOTEL ALEXANDER” staat garant voor een muzikale verwikkeling in een hotel waar, door een fout, plotseling veel gasten op de stoep staan. Bovendien is er een muizenplaag…

Tenslotte is er “HET MUZIEKPALEIS”, een voormalig koninklijk paleis waar gasten een virtuele rondleiding krijgen en in zalen terecht komen met bijvoorbeeld een draaiorgel of jukebox. De stem van de rondleiding zal menigeen bekend in de oren klinken!

De malletband van Concordia krijgt naast haar eigen aandeel in het programma, ondersteuning van meer dan 100 gasten:
· De begeleidingsband, bestaat uit leerlingen van het Marianum
· Een 6-koppige blazerssectie.
· Popkoor Friends uit Lichtenvoorde
· Diverse solisten
· Penta Dance Department, specialist op het gebied van muziek en beweging.
· OBK - Miste
· Badou Sy (Djembé/percussie)
· En headliner Drumspirit, finalist van “Belgium’s Got Talent” van 2018. Deze jonge honden zijn getraind in muziektheaterspektakel en dat zullen ze laten zien en horen.

 

Jeugd luidt jubileumjaar Concordia veelbelovend in.

'Forever young!' was het motto van de jeugduitvoering waarmee Concordia Kotten zaterdagavond haar eeuwfeest inluidde. In gebouw Wilhelmina kwam het thema in alle toonaarden naar voren.

Bijzonder was de medewerking van zestien leerlingen uit groep 3 en 4 van de scholen Woold en Kotten, die op de tonen van het LINK-orkest circuskunsten vertoonden. Iedereen liet dat zien en horen op zijn of haar eigen manier.

Link speelde o.a. het nummers Happy en een Pirates Overture. Het beginnersorkest is nog zo jong dat ze helemaal naar Rusland zijn gefietst. Myrthe en Merte speelden een leuk stukje op trompet. De mini- en midirettes kregen alle opa's en oma's in de zaal ook aan het dansen en de majorettes hadden een dans met rollators en wandelstokken.

Het werd dankzij de leuke optredens onder leiding van het kaderteam en de soepele organisatie van de jeugdcommissie een prachtige avond.

(Foto: Geert Leemkuil).

Klik hier voor de fotoreportage gemaakt door onze huisfotograaf Geert Leemkuil.


1919 - 2019

 

Concordia Kotten maakt zich op voor uitgebreid eeuwfeest

Muziekvereniging Concordia viert komend jaar haar honderdjarig bestaan. "Dat könne wi-j in Kotten ok", was de opvatting, die in 1919 leidde tot de oprichting. De eerste ideeën voor een muziekvereniging in Kotten ontstonden, naar verluidt, tijdens een bruiloft in Miste waar muziekvereniging Excelsior speelde. De daad werd bij het woord gevoegd en op 10 oktober 1919 werd de oprichtingsakte getekend. De eerste openbare uitvoering was in december 1920.

Lees er alles over in het volgende stuk in de Winterswijkse weekkrant. 

In memoriam

                                                            Bennie Beernink

Zo mooi geleidelijk als het leven zich aandient, zo abrupt wordt het soms weer afgebroken. En zo verging het ook Bennie Beernink. Ons rustend erelid overleed woensdagmorgen 7 februari op 82-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Daar waar hij werd geboren - op boerderij Bosman in Kotten - vond hij ook zijn levenseinde. Totaal onverwacht, want Bennie was nog goed gezond.

Naast de werkzaamheden op de boerderij was muziek zijn grote hobby. Bennie ‘van Bosman’ begon in 1949 bij Concordia op de kleine trom, maar hij liet zich ook al spoedig gelden als bekkenist. Bovendien kent menig oudere Bennie nog als tambour-maître van de drumband, die begin jaren zestig op straat paradeerde en met strakke hand door hem geleid werd.

Bennie was op straat onze opvallendste muzikant. De monden van de toeschouwers langs de straat vielen soms open van verbazing als hij zijn kunsten vertoonde op de bekkens. De meest vreemde capriolen kon hij ermee uithalen; zelfs rugwaarts slaan leverde spectaculaire plaatjes op. En stilletjes genoot hij daarvan. Niemand in Winterswijk kon tippen aan de vakkundige, soepele en strakke wijze waarop Bennie de bekkens zo ‘strijkelings’ kon laten klinken.

Na vijftig actieve jaren hield hij in 1999 de concerten voor gezien, maar bleef actief bij serenades en buurtfeesten. Want dat waren toch de momenten waarop Bennie zijn onmiskenbare kwaliteiten kon tonen. Hij ging bij de muzikanten dan ook niet voor niets door het leven onder de koosnaam Bekkenist-Bos-Bennie.

In 2000 werd Bennie benoemd tot erelid. Ook na zijn actieve periode bleef hij - samen met Rikie - nauw betrokken bij het wel en wee van Concordia. Trouwe bezoekers van de concerten en altijd belangstellend en praten over ‘de Kottense muziek van vrogger’. Maar nu is er dat onverwachte slotakkoord. We zijn van slag om het heengaan van onze ere-bekkenist.

Wij wensen Riki en de (klein-)kinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur, (ere-)leden en dirigenten muziekvereniging Concordia

  

Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws!


 

Bekijk alle foto's

We hebben zoveel foto’s dat we ze allemaal voor je hebben uitgezocht en netjes hebben gerangschikt.

Dus ben je benieuwd of jij er ook op staat kijk dan hier!

Van onze concerten zijn weer een paar mooie reportages gemaakt door Geert Leemkuil en de medewerkers van Winterswijk.org. Deze zijn via onderstaande links te bekijken:

- Foto's Geert Leemkuil
- Foto's Winterswijk.org

De bijdrage voor de Ontmoeting en de Kiek-in vindt u hier:

Maart 2019

Maart 2019_HITS

December 2018

December 2018_HITS

September 2018

Juni 2018

Maart 2018

December 2017

September 2017

April 2017

Februari 2017

December 2016

September 2016

Juni 2016

Maart 2016

Oktober 2015

Juni 2015

April 2015

Februari 2015