In memoriam

                                                            Bennie Beernink

Zo mooi geleidelijk als het leven zich aandient, zo abrupt wordt het soms weer afgebroken. En zo verging het ook Bennie Beernink. Ons rustend erelid overleed woensdagmorgen 7 februari op 82-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Daar waar hij werd geboren - op boerderij Bosman in Kotten - vond hij ook zijn levenseinde. Totaal onverwacht, want Bennie was nog goed gezond.

Naast de werkzaamheden op de boerderij was muziek zijn grote hobby. Bennie ‘van Bosman’ begon in 1949 bij Concordia op de kleine trom, maar hij liet zich ook al spoedig gelden als bekkenist. Bovendien kent menig oudere Bennie nog als tambour-maître van de drumband, die begin jaren zestig op straat paradeerde en met strakke hand door hem geleid werd.

Bennie was op straat onze opvallendste muzikant. De monden van de toeschouwers langs de straat vielen soms open van verbazing als hij zijn kunsten vertoonde op de bekkens. De meest vreemde capriolen kon hij ermee uithalen; zelfs rugwaarts slaan leverde spectaculaire plaatjes op. En stilletjes genoot hij daarvan. Niemand in Winterswijk kon tippen aan de vakkundige, soepele en strakke wijze waarop Bennie de bekkens zo ‘strijkelings’ kon laten klinken.

Na vijftig actieve jaren hield hij in 1999 de concerten voor gezien, maar bleef actief bij serenades en buurtfeesten. Want dat waren toch de momenten waarop Bennie zijn onmiskenbare kwaliteiten kon tonen. Hij ging bij de muzikanten dan ook niet voor niets door het leven onder de koosnaam Bekkenist-Bos-Bennie.

In 2000 werd Bennie benoemd tot erelid. Ook na zijn actieve periode bleef hij - samen met Rikie - nauw betrokken bij het wel en wee van Concordia. Trouwe bezoekers van de concerten en altijd belangstellend en praten over ‘de Kottense muziek van vrogger’. Maar nu is er dat onverwachte slotakkoord. We zijn van slag om het heengaan van onze ere-bekkenist.

Wij wensen Riki en de (klein-)kinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur, (ere-)leden en dirigenten muziekvereniging Concordia

  

Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws!

Genieten geblazen in feeërieke Jacobskerk met

"Kerst ohne Grenzen".

WINTERSWIJK - Terwijl in de Jacobskerk zanger Michael Baas het alom bekende 'Let it snow!' inzette met Musikkapelle Burlo, werd buiten ruimschoots aan die smeekbede voldaan.

Het was zondagmiddag genieten geblazen in de kerk, waar Concordia Kotten haar Duitse muziekvrienden ontving voor een tegenbezoek. Onder het motto 'Kerst ohne Grenzen' lieten beide orkesten van zich horen in een feeëriek verlichte kerk. Zo'n 300 bezoekers genoten met volle teugen.

Eén van de hoogtepunten was het optreden van Joop Nijenhuis, die gloedvol soleerde op euphonium met 'You raise me up'.

Van dit concert is een mooie fotoreportage gemaakt door Geert Leemkuil.

Hieronder een korte impressie. Klik voor de hele reportage hier


Op zondag 8 oktober gaf LINK samen met het LEGO concert van Crescendo Ratum een jeugdconcert met als titel: "Jeugdsentiment" bij Berenschot's watermolen.

Wat heeft-ie genoten van onze serenade. Johan Bennink, 95 jaar jong, was zeer verrast toen we binnen kwamen marcheren bij de Italiaanse Meren. Al 70 jaar bespeelt hij de grote trom. Alhoewel de laatste jaren niet meer actief, kan hij het nog steeds. Dus speelde hij gewoon mee tijdens onze muzikale hulde voor hem, tot groot plezier van zijn achterkleinkinderen. Tja, zo willen we allemaal wel oud worden!

Effen uutbloazen... Het waren weer vier fantastische feestweekends! Dank aan alle leden en 'uitzendkrachten' voor jullie geweldige inzet in Brinkheurne, Winterswijk, Woold en Kotten. En uiteraard onze complimenten aan alle feestneuzen die weer gezellig hebben meegeroeid, gedanst, gesprongen en meegezongen. Niets mooier dan samen een leuk feestje bouwen! Gelukkig hebben we de foto's nog...

De week, van 8 tot 12 augustus,waren alle ogen gericht op CINEMA. Met deze veelbelovende productie boordevol prachtige filmmuziek was het Steengroevetheater deze week de grootste én diepste openluchtbioscoop van ons land. Een aantal Concordianen was hier ook actief. Niet om te musiceren, maar om de 3000 gasten van een natje en een droogje te voorzien. En daarmee spekten ze ook nog eens de Concordia-kas. Hulde aan onze kanjers!

 

Niet minder dan vier jubilarissen werden dinsdagavond 4 juli tijdens het zomerconcert van Concordia in het zonnetje gezet.

Johan Bennink (94) en Bertus Leemkuil (85) verschenen nietsvermoedend op het slotconcert in gebouw Wilhelmina, waar ze te midden van familieleden gehuldigd werden voor hun 70-jarig lidmaatschap. Jan Heynen zag zijn halve eeuw bij Concordia beloond worden met het erelidmaatschap. Trombonist Ronald Luikenhuis, trouw deelnemer aan feesten en optochten, werd in het zonnetje gezet voor 25 Concordia-jaren. Ook stond voorzitter Agnes Hengeveld nog even stil bij het overlijden van Louis de Heer, eerder dit jaar. Hij zou dinsdagavond, op zijn 86ste verjaardag, gehuldigd worden met zijn 60-jarig lidmaatschap. Louis heeft het helaas niet meer mee mogen maken. Ondanks deze droeve noot kunnen de jubilarissen en muzikanten terugzien op een zeer geslaagde en goedbezochte slotavond.
Geert Leemkuil maakte een leuke fotoreportage van de huldiging:

https://www.flickr.com/…/127164050@…/sets/72157683144033593/

 


 

De opnames van trompetkwartet C4 samen met Concordia staan online.

Klik op de titels hieronder:

Czardas - Monti

Funiculi funicula - Jérôme Naulais

Merry go round - Philip Sparke

TrumpetPlayTime - Dennios Armitage

Escualo - Astor Piazolla

Bekijk alle foto's

We hebben zoveel foto’s dat we ze allemaal voor je hebben uitgezocht en netjes hebben gerangschikt.

Dus ben je benieuwd of jij er ook op staat kijk dan hier!

Agenda
WANNEER WAT en WAAR WIE

Zaterdag 24 februari

19:30

 

Jeugdconcert

Gebouw Wilhelimina

Winterswijk - Kotten

Blokfluitgroep, beginnersorkest

jeugdmallet en LINK

Zaterdag 14 april

20:00

Concert met KWOV

locatie nog niet definitief

Harmonieorkest