Concordia-Kotten meets Concordia Beltrum

De beide harmonieorkesten van Concordia Beltrum en Concordia-Kotten gaven op zaterdag 1 december een klinkend concert in 'XXL-formaat' in de Beltrumse Mariakerk!
Een geweldig harmonieconcert van twee 'Achterhoekse' Concordia's. Dat is het voordeel wanneer je allebei dezelfde dirigent hebt... Dan is de link immers snel gelegd. We hebben onder leiding van Henk-Jan Heijnen een ambitieus maar klinkend programma met échte (of zo je wilt de betere) harmoniemuziek gespeeld. Beide orkesten traden zowel apart als gezamenlijk op.

Klik hier voor de prachtige foto's die zijn gemaakt door Truus Stotteler.

Minirettes en majorettes halen prachtige resultaten in Zieuwent!

Een 1ste prijs voor de minirettes en een 2de prijs voor de majorettes! Trots op beide teams!

 

Concordia-jeugd maakte 'roadtrip' bij De Lindeboom

 
Kotten - De jeugdafdelingen van muziekvereniging Concordia Kotten lieten op zondag 1 juli van zich horen en zien tijdens een zomers optreden bij HCR De Lindeboom aan de Kottenseweg in Brinkheurne.
 
Op deze morgen namen de jeugdleden de toeschouwers mee op een heuse 'roadtrip'. De jeugdmalletband, het beginnersorkest en Link brachten vrolijke vakantienummers met een zomers tintje. Ook de mini- en majorettes presenteerden zich met tropische tophits.
 
En Cheryl Masselink werd in het zonntje gezet voor haar 10-jarig lidmaatschap bij de majorettes.

Kijk hier voor alle foto's.

Zomerconcert 'In 't zonnetje'

Kijk hier voor alle foto's van het zomerconcert.

 
Openbaar D-examen Lot WInkelhorst

Wat hebben we genoten op 28 mei van de muzikale kunsten van 'onze' Lot Winkelhorst! Een gul applaus kreeg ze na haar prachtige uitvoering van Ebony Fantasy, een mooi maar lastig stuk voor solo-klarinet. Wij mochten haar begeleiden bij de presentatie in Boogie Woogie Cultuurcentrum, waar nog vier D-examenkandidaten excelleerden. Allemaal kregen ze prachtige en opbouwende jurykritieken. Wij feliciteren uiteraard Lot met haar fraaie prestatie, maar ook Majbritt Westhoff (hobo - Excelsior Winterswijk), Jochem de Lange (trompet - Muziekvereniging Groenlo) en Tim Meulenbeld en Frank Pardijs, beide van KWOV. Allemaal toppers!

 
 
Diploma's voor de jeugd

Vanavond was de diploma-uitreiking in muziekschool BoogieWoogie.

Bij een tropische dag als deze hoort vanzelfsprekend een tropisch presentje.

Wij feleiciteren:

Wessel Floors - trompet C 44 punten

Nanne Huiskamp - dwarsfluit A 45,5 p.

Iris Meinen - dwarsfluit A 41 p.

Bart Schoppers - trombone B 44,5 p

Chanandra Siegerink - dwarsfluit A 46 p.

Niels te Selle - slagwerk ongestemd B 46 p

Ruben Snaphaan - slagwerk ongest.B 48 p

Eva van Til - dwarsfluit A 47,5 p.

Onze klarinettiste Jolissa ter Haar heeft Piano A gedaan met 47,5 p.

Lot Winkelhorst - klarinet D met 46 punten.

Zij krijgt haar diploma op maandag 28 mei wanneer ze samen met Concordia een stuk speelt voor het openbare D examen.

 
Henk-Jan Heijnen begonnen als nieuwe dirigent

Na het succesvolle concert in de garenhal onder leiding van interim-dirigent Gerald Roerdinkholder is Concordia deze week begonnen met nieuw repertoire én een nieuwe dirigent. Vanaf heden staat Henk-Jan Heijnen aan het muzikale roer. De 46-jarige Winterswijker heeft er "enorm veel zin in" om met ons mooie muzikale resultaten te behalen. Welkom bij onze harmonie, Henk-Jan en heel veel succes in Kotten!

 
 
Oude garenhal verbindt muziek van Concordia en Kon.WOV in 'Hal of Fame'
Wauw, wat een metamorfose! Concordia-Kotten en de KWOV gaven een klinkend dubbelconcert in de garenhal op bedrijvencentrum Morsepoort.
Klik hier voor de prachtige foto's gemaakt door Geert Leemkuil.


Jeugd Concordia gaat op wereldreis

De jeugdleden van onze vereniging hebben zaterdagavond in gebouw Wilhelmina een prachtige muzikale wereldreis gemaakt!

Er werden allerlei werken gespeeld en gedanst uit verschillende landen door de deelnemende geledingen.
Zo waren er optredens van de eerstejaars muziekleerlingen, de blokfluiters, mini/majorettes, jeugdmalletband, beginnersorkest en het LINK-orkest. Ook vele (groot-)ouders, broertjes en zusjes hadden hun koffers gepakt en genoten mee van de reis over de aardbol.
Dank aan alle deelnemers voor hun inbreng! Ook de leiding en de jeugdcommissie verdienen een dikke pluim voor deze leuke en alleszins geslaagde opzet!
En gelukkig hebben we de foto's nog... met dank aan Jolanda Meinen.

Klik hier om naar de foto's de gaan

  

In memoriam

                                                            Bennie Beernink

Zo mooi geleidelijk als het leven zich aandient, zo abrupt wordt het soms weer afgebroken. En zo verging het ook Bennie Beernink. Ons rustend erelid overleed woensdagmorgen 7 februari op 82-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Daar waar hij werd geboren - op boerderij Bosman in Kotten - vond hij ook zijn levenseinde. Totaal onverwacht, want Bennie was nog goed gezond.

Naast de werkzaamheden op de boerderij was muziek zijn grote hobby. Bennie ‘van Bosman’ begon in 1949 bij Concordia op de kleine trom, maar hij liet zich ook al spoedig gelden als bekkenist. Bovendien kent menig oudere Bennie nog als tambour-maître van de drumband, die begin jaren zestig op straat paradeerde en met strakke hand door hem geleid werd.

Bennie was op straat onze opvallendste muzikant. De monden van de toeschouwers langs de straat vielen soms open van verbazing als hij zijn kunsten vertoonde op de bekkens. De meest vreemde capriolen kon hij ermee uithalen; zelfs rugwaarts slaan leverde spectaculaire plaatjes op. En stilletjes genoot hij daarvan. Niemand in Winterswijk kon tippen aan de vakkundige, soepele en strakke wijze waarop Bennie de bekkens zo ‘strijkelings’ kon laten klinken.

Na vijftig actieve jaren hield hij in 1999 de concerten voor gezien, maar bleef actief bij serenades en buurtfeesten. Want dat waren toch de momenten waarop Bennie zijn onmiskenbare kwaliteiten kon tonen. Hij ging bij de muzikanten dan ook niet voor niets door het leven onder de koosnaam Bekkenist-Bos-Bennie.

In 2000 werd Bennie benoemd tot erelid. Ook na zijn actieve periode bleef hij - samen met Rikie - nauw betrokken bij het wel en wee van Concordia. Trouwe bezoekers van de concerten en altijd belangstellend en praten over ‘de Kottense muziek van vrogger’. Maar nu is er dat onverwachte slotakkoord. We zijn van slag om het heengaan van onze ere-bekkenist.

Wij wensen Riki en de (klein-)kinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur, (ere-)leden en dirigenten muziekvereniging Concordia

  

Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws!

Genieten geblazen in feeërieke Jacobskerk met

"Kerst ohne Grenzen".

WINTERSWIJK - Terwijl in de Jacobskerk zanger Michael Baas het alom bekende 'Let it snow!' inzette met Musikkapelle Burlo, werd buiten ruimschoots aan die smeekbede voldaan.

Het was zondagmiddag genieten geblazen in de kerk, waar Concordia Kotten haar Duitse muziekvrienden ontving voor een tegenbezoek. Onder het motto 'Kerst ohne Grenzen' lieten beide orkesten van zich horen in een feeëriek verlichte kerk. Zo'n 300 bezoekers genoten met volle teugen.

Eén van de hoogtepunten was het optreden van Joop Nijenhuis, die gloedvol soleerde op euphonium met 'You raise me up'.

Van dit concert is een mooie fotoreportage gemaakt door Geert Leemkuil.

Hieronder een korte impressie. Klik voor de hele reportage hier


Op zondag 8 oktober gaf LINK samen met het LEGO concert van Crescendo Ratum een jeugdconcert met als titel: "Jeugdsentiment" bij Berenschot's watermolen.

Wat heeft-ie genoten van onze serenade. Johan Bennink, 95 jaar jong, was zeer verrast toen we binnen kwamen marcheren bij de Italiaanse Meren. Al 70 jaar bespeelt hij de grote trom. Alhoewel de laatste jaren niet meer actief, kan hij het nog steeds. Dus speelde hij gewoon mee tijdens onze muzikale hulde voor hem, tot groot plezier van zijn achterkleinkinderen. Tja, zo willen we allemaal wel oud worden!

Effen uutbloazen... Het waren weer vier fantastische feestweekends! Dank aan alle leden en 'uitzendkrachten' voor jullie geweldige inzet in Brinkheurne, Winterswijk, Woold en Kotten. En uiteraard onze complimenten aan alle feestneuzen die weer gezellig hebben meegeroeid, gedanst, gesprongen en meegezongen. Niets mooier dan samen een leuk feestje bouwen! Gelukkig hebben we de foto's nog...

De week, van 8 tot 12 augustus,waren alle ogen gericht op CINEMA. Met deze veelbelovende productie boordevol prachtige filmmuziek was het Steengroevetheater deze week de grootste én diepste openluchtbioscoop van ons land. Een aantal Concordianen was hier ook actief. Niet om te musiceren, maar om de 3000 gasten van een natje en een droogje te voorzien. En daarmee spekten ze ook nog eens de Concordia-kas. Hulde aan onze kanjers!

 

Niet minder dan vier jubilarissen werden dinsdagavond 4 juli tijdens het zomerconcert van Concordia in het zonnetje gezet.

Johan Bennink (94) en Bertus Leemkuil (85) verschenen nietsvermoedend op het slotconcert in gebouw Wilhelmina, waar ze te midden van familieleden gehuldigd werden voor hun 70-jarig lidmaatschap. Jan Heynen zag zijn halve eeuw bij Concordia beloond worden met het erelidmaatschap. Trombonist Ronald Luikenhuis, trouw deelnemer aan feesten en optochten, werd in het zonnetje gezet voor 25 Concordia-jaren. Ook stond voorzitter Agnes Hengeveld nog even stil bij het overlijden van Louis de Heer, eerder dit jaar. Hij zou dinsdagavond, op zijn 86ste verjaardag, gehuldigd worden met zijn 60-jarig lidmaatschap. Louis heeft het helaas niet meer mee mogen maken. Ondanks deze droeve noot kunnen de jubilarissen en muzikanten terugzien op een zeer geslaagde en goedbezochte slotavond.
Geert Leemkuil maakte een leuke fotoreportage van de huldiging:

https://www.flickr.com/…/127164050@…/sets/72157683144033593/

 


 

De opnames van trompetkwartet C4 samen met Concordia staan online.

Klik op de titels hieronder:

Czardas - Monti

Funiculi funicula - Jérôme Naulais

Merry go round - Philip Sparke

TrumpetPlayTime - Dennios Armitage

Escualo - Astor Piazolla

Bekijk alle foto's

We hebben zoveel foto’s dat we ze allemaal voor je hebben uitgezocht en netjes hebben gerangschikt.

Dus ben je benieuwd of jij er ook op staat kijk dan hier!

Agenda

2019
WANNEER WAT en WAAR WIE

Zaterdag

16 februari

19:30 uur

Jeugduitvoering

 

Gebouw

Wilhelmina

Zaterdag

27 april

12:00-16:00

Koningsdagconcert

Theater de Storm

Malletband met andere orkesten binnen en buiten Winterswijk

Zaterdag

29 juni

20:00 uur

Openluchtconcert

Gebouw Wilhelmina

Winterswijk-Kotten

Harmonieorkest

 

Donderdag

15 augustus

Volksfeest

Varsseveld

Malletband

 

23 + 24

augustus

Volksfeest

Brinkheurne

Orkest + malletband+ mini- en majorettes

30 + 31

augustus

Volksfeest

Winterswijk

Orkest + malletband+ mini- en majorettes

6 + 7

september

Volksfeest

Woold

Orkest + malletband+ mini- en majorettes

8 + 9

september

Volksfeest

Lichtenvoorde

Malletband

 

13 + 14

september

Volksfeest

Kotten

Orkest + malletband+ mini- en majorettes

Zaterdag

12 oktober

19:00

Jubileumconcert

Theater de Storm

Alle geledingen

Zaterdag

2 november

Aardappel - en snertactie

Woold, Kotten, Brinkheurne

Iedereen

Zaterdag

30 november

Jubileum feestavond Alle leden van Concordia met aanhang